wie is Coach & CouncELS?

Mijn naam is Els Hijlkema.
In mijn werk als interim docent Frans / Duits ontmoet ik veel leerlingen en docenten in verschillende schoolsystemen en op verschillende niveaus.

In 2012 ben ik gestart met de opleiding academisch coach/ counseller bij de ACC. In 2013 heb ik mijn diploma Algemeen Academisch Coach/ Counseller behaald. Daarmee kan ik iedereen met algemene hulpvragen in mijn praktijk van dienst zijn.

Tijdens het specialisatie- jaar van de Academie ben ik me gaan richten op de volgende specialisaties: onderwijs, hoogsensitiviteit ( ook wel hooggevoeligheid genoemd) en beelddenken. Apart van elkaar of in combinatie.

Deze combinatie van specialisaties is voor mij een logische. Zelf een hsp’er ( hoogsensitief persoon) en beelddenker èn werkend in het onderwijs herken ik als geen ander de mogelijke problemen waar onderwijspersoneel en leerlingen tegen aan kunnen lopen. Als ervaringsdeskundige kan ik snel tot de kern komen, waardoor coachtrajecten kort kunnen zijn en de trainingen/ workshops goed aan zullen sluiten op de dagelijkse praktijk, voor zowel leerlingen als de docenten.

Mijn kwaliteiten als coach en als mens: empatisch luisteraar, inspirerend, ontwikkelingsgericht en toch ook oplossingsgericht, betrokken, intuïtief, oprecht, humorvol, authentiek, positief ingesteld, sterk communicatief.

In de combinatie zoals die ontstaan is, kan ik helemaal mezelf zijn en vanuit mijn ervaring en kennis op mijn eigen wijze mensen helpen om zichzelf (beter) te leren kennen, waardoor ze op een prettige manier hun leven op hún eigen wijze kunnen leven. Als dat lukt ben ik een blij mens!